ENGLAND 2012

Av olika anledningar har det varit svårt att uppdatera bloggen men nu gör vi ett nytt försök…

Lördag: Resan till England gick utmärkt. Eleverna skötte incheckning och säkerhetskontroller på flygplatsen bra! Då flertalet av våra elever inte hade flugit tidigare så var det extra spännande…

 

När vi anlände till Gatwick flygplats så var det dags för en matbit innan anslutande tåg till vårt hotell. Efter en lång resa var eleverna trötta och vi utforskade området något innan kvällsmaten och det var dags att sova för natten. Standarden på hotellet var kanske inte Sheraton men det dög gott och väl. Läget är dock kanon där vi bodde centralt och i ett fint och lugnt område nära Hyde Park och Kensington Gardens (Bayswater).

Söndag: Då det var strålande solsken under söndagen så ändrade vi om lite i schemat eftersom det skulle bli otroligt hett att vistas ute i solen en hel dag. Vissa elever ville dessutom inhandla lite svalare kläder då vi styrde kosan mot Oxford Street.

Eleverna har varit mycket duktiga på att lära sig tunnelbanesystemet och har goda färdigheter i kartläsning (Christofer – hmr… de undrar om detta kan höja deras idrottsbetyg?). På Oxfordstreet handlades det en del innan det var dags att återvända hem för att vila fötterna och förbereda sig inför kvällens ”Ghost Bus tour”.

Innan spökturen åt vi på en typisk engelsk ”restaurang/pub” där en del vågade sig på husets ”Ale pie” (en inhemsk typisk maträtt). Tjejerna har varit duktiga och tränat sig på att beställa mat och förstå menyer. Efter en utsökt middag var det dags för den efterlängtade spökturen. Turen var såväl informativ som skrämmande och otroligt rolig. Eleverna fick erfara allt från att hålla seans till spöken och råttor ombord på bussen.  Efter en lång dag med en del skoskav och några pennies fattigare (efter en del shopping) samt många nya intryck så sov våra små prolympiander gott för natten.






Då det var lite ljust ute så fick spökturen vänta en stund så det skulle hinna bli ännu mörkare och kusligare, hrrrr....oahhhhhh




Oooopppsss... no turing back now girls!



Evelina & Fanny undrar vad de gett sig in på egentligen!
-Ja, skyll er själva... fröken ville ju ha Shakespearetema men ni valde ju vampyrer & skräck istället och då måste ju resan gå i skräckens tecken moahahahahaha! ;)

Så här läskigt var det!



Fröken Tinas kropp har redan intagits av okänd ande!



Näää tjejer, inte skratta, tanken är ju att det ska vara läskigt ju!







Skratta bäst som skrattar sist...






OJ! VAD MÖRKT DET BLEV...











Så ja Emma, nu är det över... Men det var ju inte bara kusligt, det var lärorikt också då eleverna fick  lära sig om kungar, drottningar, olika sevärdheter, The great fire of London och andra kända historiska event och spöken som härjar i London...

Måndag: Efter frukost så var det dags att besöka The Dungeons. Först väntade gruppfotografering i skräckkammare sedan en kuslig rundtur i skräckens hålor där eleverna fick lära sig om bl.a pestens framtåg i London för flera hundra år sedan, Sweeney Todd, Bloody Mary, The Great fire of London och Jack the Ripper. Tjejerna var mycket tappra och modiga!



Sedan väntade nästa attraktion efter lite lunch, nämligen the London Eye som ligger precis i närheten...









Fanny & Emma har inte höjdskräck inte...



Fröknarna ska väl inte vara sämre, bara att posa och se glad ut... ;)







Och så vidare mot vår guidade tur med startpunkt från Westminister...











Snälla fröken, kan vi få vila fötterna lite innan vår två timmar långa "London walk"? - OK. då!



- Om ni lovar att leka min lek (Tina)... Skrattleken!





Många bilder blev det på Big Ben...



Vår mycket kompetente och belästa guide föreläser för tjejerna... mycket intressant och tjejerna ställer frågor och ger feedback!



Här får vi lära oss om engelsk arkitektur!



Då vi har en privat guidad tur passar vår guide på att väva in lite spökhistorier, här t.ex. om den "huvulösa damen"...






Fin utsikt från parken St James...

 





Efter en låååång dag är det dags att bege sig hemåt, även tunnelbanan roar! :)



Tisdag: Tiden går fort när man har roligt! Sista dagen gjorde tjejerna sta´n och så väntade "El grande finale" på kvällen - musikalen The Phantom of the Opera"...



Ronja har fått i uppdrag att hitta världens största leksaksaffär på kartan, hmmm... få se nu, var är vi?





- Pernilla, glöm det. Han får inte plats i handbagaget! Kom nu...







Busiga affärsbiträden som demonstrerar vattenpistoler...



Efter en fantastik musikalupplevelse väntade en överraskning... HUVUDPERSONEN i egen hög person - The one and only - PETER JÖBACK!



















What an evening girls! Sista anhalten= Piccadilly Circus... sedan hem och vila ut inför hemresan!