Tina & Kristinas Sydafrikaäventyr

Precis som Los Angeles skriver resedagbok om sin resa genom Afrika så skriver fröknarna resedagbok från Sydafrika. Då skolan nu satsar på språk & internationalisering fullt ut så är Ms Tina & Ms Kristina i Johannesburg på fortbildning genom AISA:s international school conference "School leaders´ & educators´ conference (Business managers) 2012" då de fått stipendiepengar från Programkontoret avsedda för denna resa....
 
Vår resa började på torsdagen då vi startade vår resa till Arlanda för att därifrån flyga till Frankfurt och sedan vidare mot Johannesburg. På Arlanda köpte vi med oss lite souvenirer då alla skolor från olika länder skulle ha med sig något som representerade sitt hemland. Vi köpte förstås en älg, han får heta Sixten. Allt flöt på¨enligt planerna tills vi skulle byta flygplan i Tyskland då det helt plötsligt blev väldigt bråttom då flygplatsen var stor och det var långt att gå mellan planen. När det började brinna lite i knútarna så kom det till slut en "golfbil" och plockade upp oss så vi slapp gå hundra mil med tunga handbagage. När fröknarna och Sixtenskulle gå ombord planet visste de inte om det var ett flygplan eller en lyxkryssare då planet hade ett par olika våningar och tog flera hundra passagerare. Flygresan gick bra, förutom när de ropade ut i högtalarna om att de behövde en läkare då en av passagerarna var akut sjuk. sådan tur var fanns det läkare ombord som kunde hjäla till så vi slapp nödlanda... Kristina tyckte passkontrollanterna hade så fina hattar så hon fick erbjudande om att pröva en... Fint va?
 
 
               
 
 
                                  
                                           
 
                                             
 
 
När vi kom till Johannesburg kl. 09.00 lite lagon trötta efter snart ett dygns resa så var det skönt att ha sovit lite på planet, för nu började en ny och spännande dag i Sydafrika. Sådan tur är är det ingen tidsskillnad! När vi kom fram möttes vi av strålande solsken och en jättefin och modern flygplats där det stod personal från AISA och vårt tranferbolag och hälsade oss välkomna. Det stod blommor framme och vi fick även en present innan vi förflyttade oss till vårt hotell som låg i närheten (en halvtimme från flygplatsen).
 
När vi kom fram till hotellet så fick vi vänta på vårt rum så då gick vi lite på hotellområdet, som var mycket stort!
 
Lite bilder från hoellet...
 
 
 
 
Lunchen var intressant! Strutshals...hmmmm
 
 
 
 
 
Lärare och rektorer börjar fylla hotellet inför konferensen, vad spännande det ska bli!
 
 
 
När vi fick vårt rum på eftermiddagen så stod det en liten "pellefjant"  i badrummet och hälsade oss välkomna...
 
 
Vi fick ett jättefint hotellrum, nära pool, SPA och GYM med markplan...  
 
 
Efter en dag full av nya intryck så väntar nu bingen för två trötta fröknar i Afrika och det ska nog inte vara något problem att sova trots fåglar, grodor och andra läten utanför :)
 
Godnatt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                               
.